Ekosata Oy Ekosata Oy Ekosata Oy

Voiteluaineiden laadukkuutta ja myrkyttömyyttä pidetään tärkeänä

Toteutimme keväällä 2017 kyselyn, jossa selvitimme kasviöljypohjaisten voiteluaineiden käyttöä ja niistä herääviä mielikuvia.

Kysyimme voiteluaineita käyttäviltä mm. sitä, kuinka tärkeänä he pitävät voiteluaineita koskevia eri väittämiä. Vastaajat vastasivat kysymyksiin asteikolla 1-5, jossa vastaus 5 oli ”erittäin tärkeä” ja vastaus 1 ”ei lainkaan tärkeä”.

 

Kaikkein tärkeimpinä vastaajat pitivät voiteluaineiden laatua ja hinta-laatusuhdetta, mutta lähes yhtä tärkeinä pidettiin myrkyttömyyttä ja turvallisuutta niin terveydelle kuin ympäristölle. Tärkeänä pidettiin myös sitä, että voiteluaine pidentää terien, laippojen jne. käyttöikää, voiteluaineet ovat käytettävissä ympäri vuoden ja että ne ovat riittoisia.

 

Koska EKO 100 -voiteluaineet valmistetaan kasviöljystä, ovat tuotteet myrkyttömiä ja turvallisia niin käyttäjälle kuin ympäristölle. Metsäkonetesteissä EKO 100 -voiteluaineet on todettu erittäin riittoisiksi ja laadukkaiksi, jolloin niitä kuluu käytössä mineraali- ja jäteöljyjä vähemmän. Hyvän viskositeetti-indeksin ansiosta EKO 100 -voiteluaineita voi käyttää ympäri vuoden. Lisäksi kasviöljyllä on puhdistava vaikutus, jolloin se pidentää terän, pumpun ja laipan käyttöikää.

 

EKO 100 -voiteluaineet täyttävät siis kaikin puolin ominaisuudet, joita vastaajat pitivät tärkeinä.

 

Kyselyyn vastanneiden kesken järjestettiin arvonta ja risteilylahjakortin Itämeren ympäristöystävällisimmälle laivalle voitti Sami Pattijoelta. Onnittelemme Samia!

Copyright Ekosata Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet