Ekosata Oy Ekosata Oy Ekosata Oy

Onko Sinun metsäsi puhdas?

Aurinko paistaa metsään puunrunkojen ja lehvien välistä muodostaen metsänpohjaan kauniin kuvion. Aamukaste viipyilee vielä sammaleella ja kastelee saappaan kärjen. Kuulas päivä houkuttelee täyttämään keuhkot ilmalla, jonka puhtaudesta koko metsä pitää huolen. Parin vuoden takaisen hakkuualueen nuoret taimet ovat hyvässä kasvussa ja voivat hyvin. Toisella palstalla kaivataan jo esiharvennusta – on aika ryhtyä töihin ja käynnistää moottorisaha.

Oletko koskaan ajatellut, että käyttämäsi moottorisahan voitelu on hoidettu niin, ettei se ole haitallinen metsällesi ja sen mittaamattoman arvokkaalle puhtaudelle? Moottorisaha tarvitsee säännöllisesti voitelua toimiakseen hyvin ja vaihtoehtoja voiteluun on monenlaisia. Paljon käytetyt mineraali- ja jäteöljypohjaiset öljyt eivät kuitenkaan ole hyvä ratkaisu niiden myrkyllisyyden vuoksi. Sen lisäksi, että ne aiheuttavat suoria terveyshaittoja käyttäjälleen, ne myrkyttävät luontoa ja pohjavesiä.

 

Siksi kannattaa tutustua uuden sukupolven voiteluaineisiin – myrkyttömiin ja luonnossa hajoaviin kasviöljypohjaisiin voiteluaineisiin, jotka ovat turvallisia niin ympäristölle kuin terveydelle. Rypsi- ja rapsiöljyistä valmistetut voiteluaineet kestävät lisäksi käytössä pidempään ja suojaavat laippaa ja teräketjua kulumiselta.

 

EKO 100 -voiteluaineissa ei ole käytetty elintarvikkeeksi kelpaavaa öljyä. Kyse on kiertotaloudesta, jonka periaatteiden mukaisesti suositaan uusiutuvia ja biohajoavia raaka-aineita sekä hyödynnetään elintarvikkeeksi kelpaamaton raaka-aine valmistamalla uusia tuotteita. Kun seuraavan kerran ostat teräketjuöljyä, varmista, että se on luonnonmukaisesti valmistettua, myrkytöntä ja luontoon hajoavaa EKO 100 -teräketjuöljyä.

 

 

Copyright Ekosata Oy  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet